Listkówka

Przepis kulinarny

Składniki:

szklanka młodych listków czarnej porzeczki, 1 l spirytusu, odrobina miodu i cukier( w zależności od upodobań)

Jak przyrządzić?

Listki drobno posiekać i zalać alkoholem na 2-3 tygodnie. Następnie zlać nalewkę, a listki zasypać cukrem na kilka dni, połączyć po tym czasie składniki i odstawić jeszcze na tydzień. Delikatnie przelać do butelek. W przypadku kiedy nadal wytrąca się osad (a może to nastąpić), filtrować do uzyskania klarownego zielonego cuda do picia.

Potrzebne przybory:

słój i cierpliwość

Jak podawać?

W zimne wieczory w kieliszkach do wódki.

Uwagi:

Dlsa wytrwałych.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Autorsłoniu

Listkówka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy