Składniki:
puszka brzoskwiń,
puszka ananasów,
banany,
2 galaretki,
w zależności od sezonu:
kiwi,
arbuz,
truskawki,
winogrona,
czereśnie
Jak przyrządzić?
Najpierw radzę przygotować galaretki, by był czas na zasygnięcie. Ze względu na to, że sałatka układana jest warstwami, to radzę dobrać kolory, których jest najmniej wśród owoców, np. czerwony, zielony. Wszystkie owoce i galaretkę kroimy w ładną kosteczkę i układamy warstwami, tak jak chcemy, aby kolory się nie mieszały. Najlepiej w szklanej misce (aby ładnie się prezentowała). Radzę jeszcze, aby na wierzchu nie układać bananów, gdyż sczernieją.Na koniec zalewamy wszystko sokiem brzoskwiniowym z puszki i wstawiamy do lodówki, aby się schłodziło.
Jak podawać?
Podawać w szklanej ładnej misce poukładaną warstwami w ładnych pomieszanych kolorach.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Tusia |