Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym,
trzy papryki różnego koloru (czerwona, zielona, żółta),
cebula,
jedna tacka mała pieczarek,
majonez - polecam Kielecki, najlepszy do sałatek,
szczypta pieprzu
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać, dodać tuńczyka (wcześniej należy odsączyć sos), przyprawić do smaku i dodać około 3 łyżek majonezu, wymieszać i gotowe.
Potrzebne przybory:
nóż, otwieracz do konserw, miska i apetyt ;)
Jak podawać?
Podawać z grzankami lub zapiekanym chlebem czosnkowym.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | MalaG |