Składniki:
1 kg schabu, karkówki lub filet z kurczaka - do wyboru,
30 dag startego żółtego sera,
4-5 startych marchewek,
średni słoik majonezu (najlepszy Ocetix),
3-4 pokrojone w talarki lub w kostkę cebule,
sól,
pieprz,
ewentualnie jakaś przyprawa do mięsa (zamiast pieprzu i cebuli)
Jak przyrządzić?
Mięso kroimy tak jak na kotlety i ubijamy jak na kotlety.Układamy mięso na wyłożonej folią aluminiową dużej blasze - powinno wystarczyć na całą blachę. Następnie posypujemy przyprawą lub solą i pieprzem - jak kto woli. Kładziemy tartą marchew, cebulę, polewamy to majonezem, a na wierzch sypiemy serem.Pieczemy w piekarniku, czas pieczenia i temperatura wg wyczucia.
Potrzebne przybory:
piekarnik, folia aluminiowa
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Asia |