Składniki:
1 mały kalafior,
puszka groszku,
1-2 ząbki czosnku,
makaron gruby (np. świderki),
majonez i jogurt naturalny,
koperek,
sól,
pieprz,
zioła
Jak przyrządzić?
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości. Gotujemy makaron, studzimy i łączymy z pokrojonym drobno kalafiorem, dodajemy groszek z puszki. W miseczce obok rozrabiamy 2-3 łyżki majonezu z jogurtem naturalnym, z solą, pieprzem, pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem i ziołami.Polewamy przygotowane wcześniej składniki i mieszamy. Całość posypujemy świeżym koperkiem i gotowe:)
Jak podawać?
Sałatka jest pyszna sama np. na kolację, także może być dodatkiem do grilla lub dań mięsnych.Smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | kasia |