Arbuz po gruzińsku

Przepis kulinarny

Składniki:

duży arbuz, 1/2 l spirytusu

Jak przyrządzić?

W arbuzie należy wydrążyć pionowy walec średnicy 5-10 cm o głębokości 10 cm. Następnie wlewamy powoli spirytus.Na koniec wcześniej wydrążony walec obcinamy z długości do 2-3 cm w celu zrobienia dekla i zatkania otworu "wlewowego".Tak napełnionego arbuzika wstawiamy do lodówki na 24 godz.

Potrzebne przybory:

nóż ze szpicem do wydrążenia

Jak podawać?

Podawać, krojąc w kawałki i jedząc na talerzyku, oczywiście sok, który wypływa podczas krojenia, jest najbardziej treściwy!!!

Uwagi:

Raz udało nam się dojeść z kolegą do końca. Ale było to tylko raz!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćśredni
AutorSzoszon

Arbuz po gruzińsku: Podobne przepisy

Arbuz po gruzińsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy