Kurczak po maltańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

podwójne piersi kurczaka,
3 cebule,
ananas w puszce,
sos sojowy,
przyprawa curry,
mąka ziemniaczana,
2 ząbki czosnku

Jak przyrządzić?

Piersi pokroić w paski lub w kostkę i posolić. Natrzeć przyprawą curry, obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć na oleju.Sos:Na patelnię wlać trochę oleju, cebulę pokrojoną w kostkę i szklankę wody. Dusić, aż cebula będzie szklista. Następnie wlać 1/2 szklanki soku z ananasa, wlać 1/4 szklanki sosu sojowego (ale można więcej, bo wtedy jest świetny smak) i jeszcze trochę razem dusić. Dolewać wody, gdy wyparuje. Na koniec dodać wcześniej usmażoną pierś kurczaka i pokrojony w kostkę ananas (5-6 krążków) i chwilę jeszcze dusić. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać na ciepło.

Uwagi:

Jest to bardzo smaczna potrawa i bardzo ją polecam. Poza tym szybko się ją przygotowuje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt10 zł
Autorheti

Kurczak po maltańsku: Podobne przepisy

Kurczak po maltańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy