Składniki:
groszek konserwowy, jajko, 2 kostki rosołowe drobiowe, sól i pieprz do smaku, łyżka sosu sojowego, szczypiorek
Jak przyrządzić?
Na wrzącą wodę wrzucamy kostki rosołowe, mieszamy i czekamy do rozpuszczenia. Wrzucamy szklankę groszku konserwowego. Do miski wbijamy jajko, rozbełtujemy widelcem i wlewamy do zupy, cały czas mieszając (powinny powstać takie malutkie strzępki). Wlewamy łyżkę sosu sojowego. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Potrzebne przybory:
garnek, łyżka, widelec, nóż
Uwagi:
Można zjeść z makaronem, ale ja najczęćciej jem do tego chleb z masełkiem. Podawać, uprzednio posypując pokrojonym szczypiorkiem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 4 zł |