Zupa z lanym jajkiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

groszek konserwowy, jajko, 2 kostki rosołowe drobiowe, sól i pieprz do smaku, łyżka sosu sojowego, szczypiorek

Jak przyrządzić?

Na wrzącą wodę wrzucamy kostki rosołowe, mieszamy i czekamy do rozpuszczenia. Wrzucamy szklankę groszku konserwowego. Do miski wbijamy jajko, rozbełtujemy widelcem i wlewamy do zupy, cały czas mieszając (powinny powstać takie malutkie strzępki). Wlewamy łyżkę sosu sojowego. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Potrzebne przybory:

garnek, łyżka, widelec, nóż

Uwagi:

Można zjeść z makaronem, ale ja najczęćciej jem do tego chleb z masełkiem. Podawać, uprzednio posypując pokrojonym szczypiorkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt4 zł

Zupa z lanym jajkiem: Podobne przepisy

Zupa z lanym jajkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy