Leczo z kabaczka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 dorodne kabaczki,
1 kg pomidorów,
3 cebule,
1/2 dużego słoika przecieru pomidorowego (Pudliszki),
3 kawałki kiełbasy śląskiej

Jak przyrządzić?

Kabaczki obieramy, rozcinamy, wyciągamy pestki i miąższ, kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy wrzątkiem, ściągamy skórę i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażamy razem z cebulką na patelni i wrzucamy do masy kabaczkowo-pomidorowej. Całość podlewamy dwiema łyżkami wody. Jak leczo zacznie bulgotać, dodajemy 1/2 słoiczka przecieru, świeżo zmielony pieprz, trochę ostrej papryki, bazylię, oregano i majeranek.

Jak podawać?

Na gorąco.

Uwagi:

Ja dodałam dość sporo pieprzu i wyszło naprawdę węgierskie leczo :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
AutorJoovi

Leczo z kabaczka: Podobne przepisy

Leczo z kabaczka: wypróbuj również

Powiązane Tematy