Składniki:
20 dag makaronu rurki, ogórek zielony, ząbek czosnku, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego koperku, oliwa z oliwek, 1/2 szkl. jogurtu naturalnego, sól, pieprz, odrobina soku z cytryny, 2 łyżki pokrojonych w paski czarnych oliwek.
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron, odcedzić, włożyć do miski i polać odrobiną oleju, aby się nie posklejał. Ogórek obrać i pokroić w kostkę, czosnek również w kostkę, ale bardzo drobniutką. Do makaronu dodać ogórek, czosnek, natkę oraz koperek, oliwki, sól, pieprz, sok z cytryny oraz jogurt. Dobrze wymieszać. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | Niuniulek |