Cukinia nadziewana mięsem mielonym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

duża cukinia,
1 kg mięsa mielonego,
papryka,
marchewka,
cebulka,
jajko,
przyprawy

Jak przyrządzić?

Cukinię przekroić na dwie części (wzdłuż). Mięso mielone przygotować jak na kotlety. Marchewkę, paprykę i cebulkę pokroić na kawałki. Wydrążyć środki z cukinii (tylko to z pestkami), napełnić mięsem, a na to położyć pokrojone warzywa. Wszystko posypać przyprawami (może być tylko vegeta, sól i pieprz). Piec w piekarniku, aż mięso będzie upieczone, ok. godziny.

Jak podawać?

Na ciepło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt20 zł
Autoragata ł.

Cukinia nadziewana mięsem mielonym: Podobne przepisy

Cukinia nadziewana mięsem mielonym: wypróbuj również

Powiązane Tematy