Składniki:
4 paczki herbatników, 1/2 kg sera białego mielonego, ok. 1 szkl. cukru pudru, 1/3 kostki masła, cukier waniliowy, 2 łyżki kakao, tabliczka mlecznej czekolady.
Jak przyrządzić?
Ser zmiksować z masłem i cukrem pudrem oraz waniliowym. Podzielić masę na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. W prostokątnej wąskiej blaszce ułożyć warstwę herbatników, posmarować je masą białą, na to ułożyć warstwę herbatników i posmarować masą kakaową (i tak na przemian). Na wierzchu muszą być herbatniki. Wierzch polać roztopioną czekoladą. Wstawić do lodówki. Jeść następnego dnia.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-12 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Niuniulek |