Karkówka na obiad - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

karkówka, ogórki korniszony, kilka pieczarek, cebula, przyprawa wg uznania (np. Delikat czerwony)

Jak przyrządzić?

Karkówkę rozbić cienko i obficie posypać przyprawą.Cebulę pokroić w ósemki, pieczarki na ćwiartki i chwilę poddusić. Ogórki przeciąć na cztery części.Na każdy kotlet położyć cebulę surową, ogórek i pieczarki, zwinąć i spiąć wyłakaczką.Obsmażyć krótko na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą i wstawić do piekarnika, niech dusi się do miękkości. Ja do pieczenia też dodaję jeszcze cebulę, ogórki i pieczarki. Wychodzi świetny sosik, a warzywa są fajne jako dodatek.Smacznego!

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorKrolica

Karkówka na obiad: Podobne przepisy

Karkówka na obiad: wypróbuj również

Powiązane Tematy