Składniki:
karkówka, ogórki korniszony, kilka pieczarek, cebula, przyprawa wg uznania (np. Delikat czerwony)
Jak przyrządzić?
Karkówkę rozbić cienko i obficie posypać przyprawą.Cebulę pokroić w ósemki, pieczarki na ćwiartki i chwilę poddusić. Ogórki przeciąć na cztery części.Na każdy kotlet położyć cebulę surową, ogórek i pieczarki, zwinąć i spiąć wyłakaczką.Obsmażyć krótko na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą i wstawić do piekarnika, niech dusi się do miękkości. Ja do pieczenia też dodaję jeszcze cebulę, ogórki i pieczarki. Wychodzi świetny sosik, a warzywa są fajne jako dodatek.Smacznego!
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Krolica |