Domowe andruty

Przepis kulinarny

Składniki:

Paczka wafli tortowych.
Masa waniliowa: 10-14 łyżek mleka w proszku, 3 łyżki masła, 2 cukry waniliowe, 3-4 łyżki cukru pudru, ciepła przegotowana woda.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki masy połączyć, dodając tyle przegotowanej wody, aby powstała nie za gęsta i nie za rzadka masa. Powstałą masą smarować wafle. Po zlepieniu wszystkich wafli przycisnąć je ciężką deską i wstawić do lodówki. Kroić w romby. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania8 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
AutorNiuniulek

Domowe andruty: Podobne przepisy

Domowe andruty: wypróbuj również

Powiązane Tematy