Składniki:
3 opakowania paluszków krabowych (razem 300 g), pęczek świeżego koperku, majonez, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Kraby pokroić na drobne kawałeczki, dodać pokrojony koper, sól, pieprz i majonez. Wymieszać, schłodzić, podawać. Palce lizać.
Potrzebne przybory:
deska, nóż, miska, łyżka, lodówka :)
Jak podawać?
Świetnie wygląda i smakuje podawana w łódeczkach z selera naciowego.
Uwagi:
Smakuje nawet tym, którzy nie lubią ryb czy owoców morza :) Koperek świeży można ewentualnie zastąpić suszonym - sałatka też jest smaczna.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | wormiak |