Papryka nadziewana mięsem (autor Iwona)

Przepis kulinarny

Składniki:

białe papryki średniej wielkości,
nadzienie: mięso mielone, ryż, cebula, czosnek i przyprawy

Jak przyrządzić?

Wycinamy w papryce w miejscu ogonka otwór i wysypujemy nasionka. Nadziewamy mieszanką ugotowanego ryżu, surowego mięsa, cebuli, czosnku i przypraw. Smażymy na grillu.

Uwagi:

Potrawa równie smaczna z grilla i z piekarnika. Można zastosować folię aluminiową lub tacki aluminiowe. Wtedy unikniemy przypalenia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorIwona

Papryka nadziewana mięsem (autor Iwona): Podobne przepisy

Papryka nadziewana mięsem (autor Iwona): wypróbuj również

Powiązane Tematy