Karkówka duszona w kapuście kiszonej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kapusta kiszona, karkówka w plastrach, przyprawy do mięsa

Jak przyrządzić?

W naczyniu żaroodpornym na dnie ułóż ok. 3-cm warstwę kapusty kiszonej. Na niej połóż plastry karkówki przyprawionej uprzednio przyprawami do mięs (ja stosuję grillową). Karkówkę przykryj drugą warstwą kapusty. Na wierzch ziele angielskie, liść laurowy. Całość umieść w piekarniku w temp. ok. 180 st. C i po 3 godzinach gotowe.

Jak podawać?

Na gorąco z ziemniaczkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania180 min.
Trudnośćprosty
AutorWojtek z Torunia

Karkówka duszona w kapuście kiszonej: Podobne przepisy

Karkówka duszona w kapuście kiszonej: wypróbuj również

Powiązane Tematy