Składniki:
kurczak podzielony na części,
oregano,
bazylia,
zioła prowansalskie,
sól morska,
3 kolby kukurydzy,
3-4 marchewki,
1 bakłażan
Jak przyrządzić?
Kurczaka umytego podzielonego na części oprószamy przyprawami i odrobinką soli (musi być morska), układamy w parowarze na środkoeym poziomie. W górnej części mają znaleźć się kolby młodej kukurydzy. Na samym dole kładziemy marchewkę z bakłażanem podzielonym na plasterki. Polewamy odrobiną czosnkowej oliwy z oliwek.Ważne: całość gotujemy 45 min.
Potrzebne przybory:
parowar
Jak podawać?
Na dużym półmisku posypane natką pietruszki, udekorowane ćwiartkami pomarańczy.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | aneta |