Ogórki w occie z pieprzem

Przepis kulinarny

Składniki:

2,5 kg ogórków, 1 kg cebuli, 2 łyżki soli. Zalewa: 2 opakowania pieprzu ziołowego, 1 szkl. oleju, 2 szkl. cukru, 0,5 litra octu.

Jak przyrządzić?

Ogórki z cebulą pokroić w plastry i zasypać 2 łyżkami soli. Zalewa: wlać ocet i od tego odlać kieliszek, a wlać kieliszek wody, dodać olej, cukier i pieprz, wszystko zagotować. Do gotującej się zalewy wrzucić ogórki z cebulą i gotować wszystko 10 min. Następnie przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Uwagi:

Bardzo smaczna, polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Autorjolanta

Ogórki w occie z pieprzem: Podobne przepisy

Ogórki w occie z pieprzem: wypróbuj również

Powiązane Tematy