Składniki:
makaron,
mięso (np. łopatka, lub szynka),
cebula,
czosnek,
kiszone ogórki,
pieczarki,
przyprawy (bazylia, oregano, pieprz, sól, papryka słodka i ostra),
olej
Jak przyrządzić?
Mięso, (np. łopatka, lub szynka) pokrojone w kosteczki smażę na patelni razem z poszatkowaną cebulą, (proporcje 1:1). Jak się usmażą dobrze, zalewam wodą i sie duszą. Robi sie sosik. Kroję w kostkę kilka kiszonych ogórków, (zależy ile jest tego miesa, ale w stosunku do tego mięsa w sosie, ogórków jest 1:3). Dodaję różne przyprawy, można dać usmażone wcześniej na patelence pieczarki.
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnekdo gotowania makaronu, łyżka, nóż do krojenia mięsa i warzyw.
Jak podawać?
Sos podawać na makaronie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia/wysoka |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | iwosia |