Składniki:
Karczek, ocet balsamiczny, słodki sos sojowy, słony sos sojowy (sojowo - grzybowy ), 2 cebule, czosnek
Jak przyrządzić?
Karczek kroimy na plasry, wkładamy do miski, zalewamy je sosami sojowymi i octem balsamicznym, tak aby powstał sos. Mięso puści jeszcze troszkę wody. Dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki oraz kilka ząbków czosnku, również posiekanych. Dokładnie wymieszać wszystko tak, aby mięso całe znajdowało się w przyprawach,. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Potem tylko smażenie i uczta gotowa. Można również smażyć mięso na patelni. Nie wyrzucać cebuli ani czosnku ! Mają niepowtarzalny smak! Pozdrawiam i życzę smacznego
Jak podawać?
Podajemy z pieczonymi ziemniakami, keczupem, musztarką a nawet bez przypraw, ponieważ znakomity dodatek mamy w postaci cebulki smażonej.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Zuzanka |