Zapiekanka hiszpańska

Przepis kulinarny

Składniki:

4 pomidory, 2 cebule, 4 ziemniaki, 4 jajka, 4 łyżki mleka, 2 łyżki posiekanej natki, sól, 2 łyżki oleju, zioła prowasalskie, kapary

Jak przyrządzić?

Ziemniaki obrać, a następnie pokroić w plasterki. Gotować 3 min. w osolonym wrzątku, odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Pomidory umyć, pokroić w kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej i wkładać kolejno: ziemniaki, cebulę, a na końcu pomidory. Posolić do smaku, doprawić ziołami prowasalskimi, dusić na małym ogniu 5 min., cały czas mieszając. Jajka roztrzapać z mlekiem. Masą jajeczną zalać warzywa, smażyć na małym ogniu aż masa się zetnie.

Jak podawać?

Zapiekankę podawać posypaną posiekaną natką i kaparami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
Porcjedla 4 osób
Kaloryczność283 kcal
Autorallyshia

Zapiekanka hiszpańska: Podobne przepisy

Zapiekanka hiszpańska: wypróbuj również

Powiązane Tematy