Składniki:
4 pomidory, 2 cebule, 4 ziemniaki, 4 jajka, 4 łyżki mleka, 2 łyżki posiekanej natki, sól, 2 łyżki oleju, zioła prowasalskie, kapary
Jak przyrządzić?
Ziemniaki obrać, a następnie pokroić w plasterki. Gotować 3 min. w osolonym wrzątku, odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Pomidory umyć, pokroić w kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej i wkładać kolejno: ziemniaki, cebulę, a na końcu pomidory. Posolić do smaku, doprawić ziołami prowasalskimi, dusić na małym ogniu 5 min., cały czas mieszając. Jajka roztrzapać z mlekiem. Masą jajeczną zalać warzywa, smażyć na małym ogniu aż masa się zetnie.
Jak podawać?
Zapiekankę podawać posypaną posiekaną natką i kaparami.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | dla 4 osób |
Kaloryczność | 283 kcal |
Autor | allyshia |