Składniki:
250 g makaronu (kokardki albo kolanka),
sol, 1 cebula, 2 zabki czosnku, tymianek, oregano, pieprz,
5 lyzek octu balsamicznego,
1 lyzka musztardy,
6 lyzek oliwy z oliwek,
5 pomidorow,
1 ogorek dlugi,
1 sloik czarnych oliwek,
200 g Fety
Jak przyrządzić?
1. Makaron ugotowac wg. przepisu.
2.Cebule i czosnek drobno posiekac, dodac oliwe, sol, pieprz oraz tymianek.
3. Pomidory sparzyc goraca woda i obrac ze skorki a nastepnie pokroic w kostke.
4. Ogorek ewent. obrac i rowniez pokroic w kostke.
5. Wszystko wymieszac z oliwkami, makaronem i marynata.
6. Fete pokroic w kostke i posypac nia salatke.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mirella |