Sk艂adniki:
1 paczka bialego sera tofu,
pieczarki /tyle, ile sie lubi/,
1 wielka cebula,
3 lyzki keczupu,
2 lyzki sosu sojowego,
2 lyzki oleju,
pol lyzeczki papryki slodkiej,
szczypta kminku, pieprzu,
pol lyzeczki curry,
puszka korzonkow sojowych
Jak przyrz膮dzi膰?
Tofu pokroi膰 w kostke, wrzuci膰 do miseczki, zala膰 olejem i sosem sojowym, doda膰 pieprz, papryke slodka i kminek. Odstawi膰 na pol godziny. Na patelni podsmazyc cebule, dodac pokrojone pieczarki i dusic az odparuje sok z pieczarek. Dodac tofu i curry, dorzucic korzonki sojowe i dusi膰 jeszcze 10-15 minut. Pod koniec zalac wszystko keczupem i wymieszac.
Jak podawa膰?
Podawa膰 z ryzem. Smakuje wysmienicie jako danie obiadowe.
Uwagi:
Jesli kto艣 nie lubi kminku, mozna z niego zrezygnowac. Swieze pieczarki mozna zastapic tymi z puszki, ale naturalnie lepiej smakuja swieze.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 3 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | ewi |