Składniki:
1. ciemny biszkopt 2. masa: - 2 margaryny palmy- 30 dag chalwy waniliowej - 1 cukier waniliowy - 5 zoltek - 2 lyzki maki ziemniaczanej- 1/2 l mleka3. 25 dag bezow.
Jak przyrządzić?
Z cukru waniliowego, zoltek, maki ziemniaczanej i mleka ugotowac budyn. Margaryne utrzec z chalwa. Dodac ostudzony budyn.Biszkopt przeciac, posmarowac polowa masy, ulozyc bezy, posmarowac pozostala masa, na wierzch polowa biszkoptu.Na gore polewe lub lukier.
Uwagi:
To dosc "ciezkie i mdlawe" ciasto,ale jak ktos lubi chalwe, to bedzie mu smakowac.Przepis umieszczony ze wzgledu na zapytanie na forum.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | wymagający |
Kaloryczność | dużo |
Autor | a-ka |