Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 4 marchewki,
- 1 pietruszka,
- 1 seler,
- 3 jabłka,
- 1 cebula,
- 1 szkl. bulionu,
- 1 łyżka curry,
- 5 dkg rodzynek,
- łyżeczka cynamonu,
- oliwa.
Jak przyrządzić?
Mięso podsmażyć. Dodać warzywa pokrojone w cienkie paski lub starte na tarce o bardzo grubych oczkach, bulion i curry. Dusić przez ok. 10 min., aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać rodzynki i cynamon, dusić jeszcze 5 min.
Jak podawać?
Podawać z ryżem. Ryż można dodać już w fazie duszenia, będzie wtedy miał oryginalny smak curry.
Uwagi:
Ilości warzyw i rodzynek można stosować wg uznania.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | etka |