Składniki:
- gin (2 części),
- herbata miętowa (1 część),
- cytrynka (1 część),
- lód.
Jak przyrządzić?
Nastaw czajnik z zimną wodą. (Zrób lód!). Podpal wodę i powtarzaj "gotuj się kurwo gotuj" do momentu, kiedy woda spełni Twoje życzenie. Zrób mocną herbatkę miętową - ćwiartkę objętości tego, ile zamierzasz wypić. Naczynie przykryj, żeby herbatka zaparzyła się spokojnie. Następnie postaw w zimnym miejscu, żeby trochę wystygło. Wstaw do lodówki, żeby się schłodziło. Do zimnej mięty dolej dwukrotnie tyle ginu i cytrynkę. Dla niewtajemniczonych: cytrynka to taki komunistyczny wymysł, kwasek cytrynowy z cukrem i wodą, sprzedawany w takich żółtych plastikowych butelkach. Można więc ją zrobić samemu. Można też wycisnąć tyle samo soku z cytryny (wtedy trzeba minimalnie dosłodzić, ale minimalnie). Dorzucić lodu.
Potrzebne przybory:
Ręce, lodówka, czajnik.
Uwagi:
Atutem jest cena - cholernie tanie! Poza tym zupełnie nie czuć alkoholu, ma wspaniały aromat i mocny, miętowo-jałowcowo-cytrynowy smak. Polecam po przepiciu słodkimi alkoholami typu White Russian.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | CptNiamo |