Sk艂adniki:
Ciasto:
- 100g grubo posiekanych orzechow laskowych,
- 100g grubo posiekanych migdalow,
- 500g maki,
- 500g cukru,
- 3 lyzki kako,
- 2 lyzki cynamonu,
- 1 lyzeczka gozdzikow,
- 1 lyzka proszku do pieczenia,
- 2 lyzki kwasnej smietany,
- 4 jajka.
Polewa:
- 100g ckuru pudru,
- 1 lub 2 lyzki goracej wody,
- 1 lyzeczka swiezego soku z limonki.
Jak przyrz膮dzi膰?
Make przesiac i dodac wszystkie produkty do ciasta. Mase dokladnie wygniesc i rozwalkowac. Umiescic na blaszce. Piec 20-30 minut w temp. 200`C W czasie pieczenia przygotowac polewe. Cukier puder,sok z limonki i goraca wode zmieszac. Posmarowac upieczone ciasto i pokroic na prostokaty 2cm na 5cm.
Uwagi:
Bardzo smaczne ciasto :-)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | bebivita |