Składniki:
4 paryżanki z papryką, puszka czerwonej fasoli (250 ml), 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia, dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 minut.
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnek, nóż, deska, drewniana łyżka.
Jak podawać?
Podajemy w głębokich talerzach. Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki. Gotowe – smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Gastrosfera |