Składniki:
Makaron, np. penne lub spaghetti (dwie osoby ok. 200 gram),
100 gram paluszków krabowych (ok. 8 sztuk),
1 duży pomidor,
1 duża cebula,
ząbek czosnku,
żółty ser,
sól,
pieprz,
olej lub oliwa.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy al dente, zostawiamy w wodzie na czas przygotowania pozostałych składników. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy do miękkości, pod koniec dodajemy starty lub pokrojony ząbek czosnku. Pomidora i paluszki surimi kroimy w średniej wielkości kostkę, dorzucamy do cebuli, smażymy chwilę. Dodajemy makaron, mieszamy, smażymy jeszcze chwilę, dodajemy zioła, sól i pieprz. Ser ścieramy na tarce - ilość jak kto lubi, ja dałam dużo. Wrzucamy ser, mieszamy, czekamy aż się rozpuści. Smacznego! :)
Uwagi:
Pomidora warto obrać ze skórki przed smażeniem :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | olioli |