Buraczki na ciepło

Przepis kulinarny

Składniki:

60 dag buraczków startych na dużych oczkach, 2 łyżki masła, sok z cytryny, sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżeczki mąki, 3 łyżki śmietany.

Jak przyrządzić?

W garnku roztop masło i przez 10 minut duś buraczki. Następnie dopraw cukrem, solą, pieprzem i cytryną. Śmietanę rozmieszaj dokładnie z mąką i dodaj do buraczków. Duś jeszcze przez 5 minut.

Jak podawać?

Idealne do drugich dań. Świetnie pasują do kotletów mielonych lub schabu, podawanych z ziemniakami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorEDITH

Buraczki na ciepło: Podobne przepisy

Buraczki na ciepło: wypróbuj również

Powiązane Tematy