Składniki:
Kurczak [ugotowany], 2 łyż. masła, 3-4 cebule, 2 jabłka, 1-2 łyż. curry, 1 łyż. mąki, 3/4 litra rosołu.
Jak przyrządzić?
Mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę. Razem z cebulą podsmażyć na maśle. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, zmieszać z mięsem i cebulą. Curry zmieszać z mąką, rozprowadzić z małą ilością zimnego rosołu, wlać do garnka z pozostałym rosołem, podgrzać, dodać mięso z jabłkami. Zagotować.
Jak podawać?
Z ryżem na sypko, zmieszanym z ziołami o delikatnym, lecz wyrazistym smaku np. koperek, natka pietruszki, zielone części pora lub kolendra.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | EDITH |