Carbonara (autor grucha1302) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

100-150g boczku,
czosnek śmietana (najlepiej kremowa) - 250ml,
2 żółtka,
20g sera coregio,
5 listków świeżej bazylii,
szczypta rozmarynu,
sól,
pieprz,
makaron

Jak przyrządzić?

Boczek kroimy w kostkę i zarumieniamy na patelni z rozgrzaną oliwą, dodajemy połowę śmietany. Całość dusimy na małym ogniu około 10 minut tak, aby nie dopuścić do zważenia. Pozostałą śmietanę mieszamy z żółtkami oraz serem. Po wymieszaniu dodajemy na patelnię, całość dusimy na małym ogniu tak, aby nie ścięło nam się jajko i śmietana. Doprawiamy solą i pieprzem.Danie podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem i posypujemy świeżą bazylią.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Autorgrucha1302

Carbonara (autor grucha1302): Podobne przepisy

Carbonara (autor grucha1302): wypróbuj również

Powiązane Tematy