Składniki:
250g makaronu wstążki
250g surowej białej kiełbasy
2 łyżki oleju 3 łyżki tartego chrzanu
300 ml słodkiej śmietany 18% sól, cukier do smaku
3 jajka ugotowane na twardo natka pietruszki do dekoracji
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy pokrywką i podduszamy 10 minut.Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru. Doprowadzamy do wrzenia. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | gastrosfera |