Grillowane pieczarki z żółtym serem

Przepis kulinarny

Składniki:

10 większych pieczarek,
70 g sera Edamskiego,
sól,
pieprz mielony.

Jak przyrządzić?

Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla zapieczenie sera. Smacznego! Przepis na grillowane pieczarki z żółtym serem, pyszną i szybką przekąskę, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorGastrosfera

Grillowane pieczarki z żółtym serem: Podobne przepisy

Grillowane pieczarki z żółtym serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy