Składniki:
Szynka dębowa (250g),
groszek konserwowy (1 puszka),
papryka świeża czerwona (1 sztuka),
jajka ugotowane na twardo (3 szt.),
ser żółty (150g),
sos wiosenny.
Sos wiosenny:
sok z jednej cytryny,
olej (50ml),
natka pietruszki, koperek, szczypiorek (1 garść), sól, cukier, pieprz ziołowy do smaku.
Jak przyrządzić?
Wykonanie sosu wiosennego: posiekane zioła i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Wykonanie sałatki:szynkę, paprykę, jajka i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Dodać groszek konserwowy i sos wiosenny - całość dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę można wyłożyć do listków cykorii, radicio lub innej sałaty. Gotowe, smacznego! Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gastrosfera |