Składniki:
5 pomidorów,
1 jajo,
1 cebula (mała),
5 łyżek śmietany 12%,
warzywko ,
pieprz,
1 łyżka octu.
Jak przyrządzić?
Zaczynamy od ugotowania jaja na twardo. Następnie kroimy pomidory w nie za dużą kostkę. Cebulę bardzo drobno siekamy jak i również ugotowane wcześniej jajo. Łączymy składniki: pomidory, jajo, cebule, ocet. Do smaku według uznania przyprawiamy warzywkiem i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z plackami ziemniaczanymi jako dodatek.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Agnieszka |