Składniki:
Filet z łososia 200 g, brokuł świeży 1 sztuka, śmietanka słodka 18% 150 ml,ser żółty tarkowany 150 g, sos czosnkowy, pieprz, sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Łososia pokroić w cząstki, brokuł podzielić na różyczki i ułożyć w płytkim naczyniu do zapiekania. Wszystko zalać śmietanką, doprawić solą, pieprzem i posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku, żeby powstała złota skorupka. Podawać polane sosem czosnkowym. Przepis polecany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Gastrosfera |