Gratin z łososia z sosem czosnkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Filet z łososia 200 g, brokuł świeży 1 sztuka, śmietanka słodka 18% 150 ml,ser żółty tarkowany 150 g, sos czosnkowy, pieprz, sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Łososia pokroić w cząstki, brokuł podzielić na różyczki i ułożyć w płytkim naczyniu do zapiekania. Wszystko zalać śmietanką, doprawić solą, pieprzem i posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku, żeby powstała złota skorupka. Podawać polane sosem czosnkowym. Przepis polecany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt20 zł
AutorGastrosfera

Gratin z łososia z sosem czosnkowym: Podobne przepisy

Gratin z łososia z sosem czosnkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy