Składniki:
40 ml Lubelska Antonówka,
25 ml Grenadyna,
woda gazowana top up,
cząstki pomarańczy,
lód w kostkach,
Jak przyrządzić?
Do wysokiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu (lub lód kruszony). Wlać schłodzoną Lubelską Antonówkę oraz grenadynę. Całość uzupełnić wodą gazowaną i udekorować cząstkami pomarańczy.
Potrzebne przybory:
Wysoka szklanka, mieszadło barmańskie.
Jak podawać?
W plenerze, do ręki, przy stole, stoliku kawowym...
Uwagi:
Doskonały smak na lato. Propozycja przygotowana dla tych, którzy hołdują polskim obyczajom i tych, którzy lubią eksperymenty smakowe. Antonówkę odkrywany na nowo.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | redaktor |