Składniki:
pierś z kurczaka,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskiego,
5 ziaren pieprzu,
1 kardamon,
1 łyżeczka curry,
1 zielona papryczka chilli,
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego,
2 duże cebule,
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
100 ml mleka.
Jak przyrządzić?
Przyprawy wrzucamy na rozgrzany olej i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, jak już cebula dojdzie, wrzucamy pierś pokrojoną w paski, dusimy 5-7 minut i odstawiamy na czas gotowania ryżu, aby doszedł smak, potem dodajemy koncentrat i mleko całość jeszcze kilka minut dusimy.
Jak podawać?
z ryżem
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | slawek-masterchef |