Składniki:
1/2 selera,
1 marchewka,
1/2 jabłka,
1 mały jogurt naturalny,
1 łyżeczka majonezu,
2 łyżeczki chrzanu,
sól
pieprz,
cukier.
Jak przyrządzić?
Seler, marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, chrzanu. Dodać do sosu sól, pieprz i cukier (ok. 1/3 łyżeczki). Połączyć sos z warzywami, odstawić do lodówki gdzieś na 5 min.
Jak podawać?
Świetnie pasuje do ziemniaczków z kotlecikiem :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Justyna |