Składniki:
biszkopt, 2 galaretki, 2 śmietanki, nutella, krakersy.
Jak przyrządzić?
Biszkopt nasącz kawą lub herbatą, nutellę wymieszaj z krakersami, ułóż na wierzch biszkoptu. Śmietanę trzep na sztywno, wymieszaj z galaretką, schłodzoną polej na nutellę.
Potrzebne przybory:
Tortownica, kubek do zagrzania wody, mikser oraz głębokie naczynie do ubicia śmietanki, talerzyk deserowy.
Jak podawać?
Do kawy lub herbaty.
Uwagi:
Galaretkę rozpuść jak na przepisie, schłodzoną połącz z ubitą śmietaną. Tort bardzo ładnie wygląda, jak jest zrobiony z 2 różnych kolorów galaretek.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | zofia |