Golonka z indyka pieczona w warzywach mojej Babci

Przepis kulinarny

Składniki:

4 golonki, porcja włoszczyzny, 1,5 kg marchwi, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, vegeta i pieprz czarny mielony 1/2 szk. oleju. Rękaw do pieczenia mięsa.

Jak przyrządzić?

Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach a porę pokroić w paseczki. Przełożyć do rękawa-dodać przyprawy i umyte golonki. Rękaw zapiąć klipsami i porządnie wymieszać. Następnie włożyć do piekarnika ustawionego na 160 stopni na około 2,5 godziny. Kiedy rękaw spęcznieje w trakcie pieczenia, nakłuć go szpikulcem. Golonkę można sprawdzić po 2 godzinach. Kiedy mięso będzie mięciutkie, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podawać ze świeżym chlebkiem, gotowanymi ziemniaczkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania130 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt30 zł
Autordanusia-69

Golonka z indyka pieczona w warzywach mojej Babci: Podobne przepisy

Golonka z indyka pieczona w warzywach mojej Babci: wypróbuj również

Powiązane Tematy