Caffe au lait bez ekspresu

Przepis kulinarny

Składniki:

na filiżankę:
półtorej łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
pół łyżeczki słodkiego kakao lub startej mlecznej czekolady,
mleczko skondensowane niesłodzone (wg uznania),
cukier (wg uznania).

Jak przyrządzić?

Kawę i kakao lub czekoladę wsypać do filiżanki i do połowy zalać gorącą wodą. Osłodzić wg uznania. Do miseczki wlać trochę mleczka skondensowanego i trzepaczką ubić na piankę. Dodać do kawy. Posypać kakao lub startą czekoladą.

Potrzebne przybory:

szklanka lub filiżanka, łyżeczka, mała miseczka, trzepaczka

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
AutorMaffinka

Caffe au lait bez ekspresu: Podobne przepisy

Caffe au lait bez ekspresu: wypróbuj również

Powiązane Tematy