Składniki:
150 g szynki konserwowej,
3 opakowania kremowego serka topionego (3x100 g),
300 ml słodkiej śmietanki 18%,
1 łyżeczka masła,
3 średnie pomidory,
¼ łyżeczki płatków chilli do smaku,
1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
orzechy włoskie łuskane.
Jak przyrządzić?
Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. I gotowe!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Gastrosfera |