Łosoś pieczony w sosie tatarskim - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

70 dag łososia,
1 łyżka masła,
1 cebula,
1 listek laurowy,
1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego,
sól, pieprz,
sos tatarski.

Jak przyrządzić?

Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.

Jak podawać?

Podawać z sosem tatarskim.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
AutorGastrosfera

Łosoś pieczony w sosie tatarskim: Podobne przepisy

Łosoś pieczony w sosie tatarskim: wypróbuj również

Powiązane Tematy