Składniki:
300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego,
3 średnie cebule,
2 papryki,
10 średnich pieczarek,
150g boczku wędzonego,
1/4 szklanki oleju,
3-4 łyżki sosu sojowego,
sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku, majeranek, czosnek granulowany,
sos czosnkowy.
Jak przyrządzić?
Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Życzymy smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Gastrosfera |