Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

Przepis kulinarny

Składniki:

kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych,
twaróg półtłusty 300 g,
jogurt naturalny 2 - 3 łyżki,
świeża mięta 1 mały pęczek,
skórka z jednej cytryny,
szczypta kurkumy,
sól do smaku,
szczypta cukru,
pomidorki koktajlowe do dekoracji.

Jak przyrządzić?

Twaróg połączyć z jogurtem. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku. Wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

Jak podawać?

Na paterze, dla efektowniejszego wyglądu.:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje24
Przybliżony koszt25 zł
AutorGastrosfera

Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową: Podobne przepisy

Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową: wypróbuj również

Powiązane Tematy