Składniki:
kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych,
twaróg półtłusty 300 g,
jogurt naturalny 2 - 3 łyżki,
świeża mięta 1 mały pęczek,
skórka z jednej cytryny,
szczypta kurkumy,
sól do smaku,
szczypta cukru,
pomidorki koktajlowe do dekoracji.
Jak przyrządzić?
Twaróg połączyć z jogurtem. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku. Wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.
Jak podawać?
Na paterze, dla efektowniejszego wyglądu.:)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 24 |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Gastrosfera |