Składniki:
parówki paryżanki klasyczne, 1 opakowanie, arkusz ciasta francuskiego, ser żółty w plastrach, ketchup/sos chilli.
Jak przyrządzić?
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, piekarnik.
Jak podawać?
na talerzu, na ciepło.
Uwagi:
Palce lizać!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 250 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Gastrosfera |