Herbaciana pina colada

Przepis kulinarny

Składniki:

Herbata zielona ananasowa - 4 saszetki, mleko kokosowe - 400 ml, ananas - 1 szt., limonka - 1 szt., cukier brązowy - 2 łyżeczki, kokos - 1 szt.

Jak przyrządzić?

Herbatę zaparzyć w 0,5 l wody o temperaturze 80 stopni. Dobrze schłodzić. Ananasa obrać, wyciąć rdzeń i pokroić na drobne kawałki. Herbatę i mleko kokosowe wlać do blendera, dorzucić ananasa, doprawić sokiem z limonki i brązowym cukrem - delikatnie zmiksować. Herbatę podawać z kruszonym lodem z wiórkami świeżego kokosa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorfanka herbaty

Herbaciana pina colada: Podobne przepisy

Herbaciana pina colada: wypróbuj również

Powiązane Tematy